Kerstboomverbranding 2017

Ga terug naar nieuws overzichtGeplaatst op Dinsdag 31 januari 2017

Kerstboomverbranding Overlaet

Als de Kerstdagen en Oud en Nieuw al weer achter de rug zijn en de Drie Koningen hun tocht hebben volbracht, ja wat doet dan de kerstboom nog in huis? Ze hebben hun langste tijd gehad, en dat hebben velen dit weekend ook gedacht. Overal lagen ze als afdankertjes langs de weg, maar op diverse plaatsen in Rosmalen was er de mogelijkheid om ze in te leveren bij een wijkraad, en zo ook bij Wijkraad de Overlaet.

En zo werden er op zondag 8 januari onder zeer grote belangstelling, geen tientallen maar honderden afgedankte kerstbomen verbrand in de Overlaet op een prachtig open terrein tussen de Overlaet en De Groote Wielen. Op diverse manieren werden ze uit alle omliggende wijken aangevoerd door jong en oud: in een boodschappen karretje, op een bolderkar, achter de fiets en/of auto of gewoon aan een touw achter je aanslepen. Een mooi gezicht als een kind van 6 – 7 jaar een kerstboom aan een touw achter zich aantrok, de boom inleverde en het bonnetje voor een eventuele prijs in ontvangst mocht nemen. Alle bezoekers van deze kerstboomverbranding werden getrakteerd op Glühwein, warme chocomel, heerlijke snert en roggebrood met spek. Diegenen die een kerstboom kwamen brengen kregen per boom een lootje en rond 16.45 uur werden de winnende lootjes bekend gemaakt.

Tevens werden vanmiddag twee vrijwilligers in het zonnetje gezet die allebei al 20 jaar klaar staan voor de wijk de Overlaet. Toon en Mathy Diender waren zeer verbaasd toen zij beiden naar voren werden geroepen en de voorzitter van de wijkraad, Elle Timisela Coenraad, in een korte toespraak de waardering uitsprak die de beide vrijwilligers zeker verdienen. Beiden mochten een mooie pen in ontvangst nemen en hen werd ook een mooie beker overhandigd met een foto van hen erin. Later op de dag werd nog afscheid worden genomen van Bob de Groot die 8 jaar voorzitter is geweest en Ralph Kastelijn die 3 jaar het secretariaat in beheer had. Beiden werden later op de dag nog in de bloemetjes gezet.

Onder het toeziend oog van de aanwezige EHBO-ers werd om 17.00 uur de grote stapel kerstbomen aangestoken met de ‘grootste lucifer van Nederland’, maar de kerstbomen stribbelden tegen. Het wilde in het begin nog niet lukken, maar toen eenmaal de fik er goed inzat, was het een prachtig gezicht.

Bron: Ted van der Loo

Thuis in het nieuws heeft prachtige foto's gemaakt:

Auteur: Arjan Beelen

Laatste artikelen